ریاکاری اروپایی

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات مداخله جویانه «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اجرای حکم قصاص «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی «تندر»، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آقای بورل، وقتی می گویید زندگی و کرامت انسانی باید مورد حمایت قرار گیرد، دوست دارم باور کنم. ولی مسئله این است که همکاران شما در اروپا بدون هیچ شرمی از نسل کشی در غزه و کشتار در لبنان حمایت می کنند.

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات مداخله جویانه «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اجرای حکم قصاص «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی «تندر»، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آقای بورل، وقتی می گویید زندگی و کرامت انسانی باید مورد حمایت قرار گیرد، دوست دارم باور کنم. ولی مسئله این است که همکاران شما در اروپا بدون هیچ شرمی از نسل کشی در غزه و کشتار در لبنان حمایت می کنند.

وی گفت: در مورد «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای پایان دادن به کشتار بیش از 50 هزار فلسطینی در غزه نظری ندارید؟ در مورد «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای پایان دادن به آوارگی 1.5 میلیون پناهنده در لبنان و بازگشت آن ها به خانه هایشان چه؟ یا «اتخاذ تدابیری از سوی اتحادیه اروپا» برای حمایت از خانواده های کسانی که توسط جمشید شارمهد کشته شده اند؟ اگر پاسخی ندارید باید گفت اروپا تنها نماد ریاکاری است.

سید عباس عراقچی همچنین در صفحه ایکس خود نوشت: هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر توسط آلمان حمایت شود. گذرنامه آلمانی برای هیچ کس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمی آورد. دست از پرده پوشی و بازی های روانی بردارید (خانم) آنالنا بـربوک. دست از حمایت از کودک کش ها و تروریست ها بردارید و خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکنید.

ریاکاری اروپا؛ آغاز ماجرا از هبه کردن حق نامشروع دفاع از خود به اسرائیل

روزنامه ال پائیس اسپانیا پیشتر در گزارشی نوشت: «دانته الیگیری» در «کمدی الهی» در ششمین گودال از طبقه هشتم جهنم خود، پایان غم انگیز منافقان را شرح می دهد. آن ها در بدترین بخش عالم اموات قرار دارند، جایی که متقلبان و ریاکاران در آن رنج می برند، کسانی که با استفاده از عقل -در این مورد با فریب دیگران- کار بدی انجام دادند. توده ای از روح ها بسیار آهسته سرگردان می شوند و به دلیل محکومیت جدی که شاعر برای آن ها متصور می شود، به سجده می روند: تا ابد در لایه هایی پیچیده می مانند که از بیرون طلایی به نظر می رسند، اما درونشان از سربی بسیار سنگین ساخته شده است که راه رفتن آن ها را به یک مصیبت تبدیل می کند. همه اینها در سروده بیست و سوم، سروده ای با رنگ و بوی سیاسی قوی، مطرح شده است که نمادهای مورد نظر شاعر را در اروپای امروزی می توان یافت.

سال گذشته، در حالی که حدود 600 روز از جنگ اوکراین و یک هفته از آغاز جنگ غزه می گذشت، سران اروپایی «حق دفاع از خود» را به رژیم صهیونیستی هبه کردند. «اروسولا فون در لایِن» رئیس کمیسیون اروپا که تا پیش از این، اقدام روسیه در «حمله به زیرساخت های غیرنظامی به ویژه برق» را «جنایت جنگی» توصیف کرده بود، بدون هیچ واکنشی در محکوم کردن جنایت های اسرائیل به ویژه در قطع آب و برق و نیازهای حیاتی ملت محصور غزه، اعلام کرد: ما دوستان اسرائیل هستیم. وقتی دوستان مورد حمله قرار می گیرند، ما در کنار آن ها هستیم.

همزمان با عزیمت سراسیمه فون در لاین و «روبرتا متسولا» رئیس پارلمان اروپا به سرزمین های اشغالی و ثبت تصویر دست دوستی و همبستگی آن ها با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، کشورهای غربی از جمله سازمان ملل متحد به سرعت حملات به اسرائیل را محکوم کردند. اتحادیه اروپا حتی تصمیم گرفت کمک های بشردوستانه به فلسطین را «به صورت فوری» متوقف کند. همه این ها با نادیده گرفتن بمباران های بی رویه و جنایت های جنگی علیه مردم غیرنظامی غزه انجام شد.

«ریشی سوناک» نخست وزیر وقت انگلیس، «جو بایدن» و «امانوئل مکرون» روسای جمهوری آمریکا و فرانسه نیز با تشدید درگیری ها راهی سرزمین های اشغالی شدند تا با چشم پوشی بر جنایت های اسرائیل، هر گونه اقدام خلاف حقوق بین المللی را مشروعیت بخشند.

«هیزم امیرا فرناندز» (Haizam Amirah-Fernández) تحلیلگر ارشد حوزه مدیترانه و جهان عرب در اندیشکده الکانو اسپانیا در آن زمان در مجموعه توییت هایی نوشت: اگر اتحادیه اروپا بدون قید و شرط از اسرائیل حمایت کند و اسرائیل دست به پاکسازی قومی فلسطینی ها بزند، میلیون ها نفر در سراسر جهان اتحادیه اروپا را همدست آن خواهند دید.

نفاق غرب به بیشترین حد خود رسیده است

امروز 30 اکتبر 2024 (نهم آبان 1403)، سیصد و هشتاد و نهمین روز جنگ غزه است. شمار شهدای غزه از 43 هزار نفر فراتر رفته و شمار زخمی های ناشی از حملات رژیم صهیونیستی نیز به بیش از 101 هزار نفر رسیده است. علاوه بر فلسطین، از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به لبنان تاکنون دو هزار و 792 نفر به شهادت رسیده اند؛ همچنین 12 هزار و 772 تن لبنانی دیگر نیز زخمی شده اند. چند میلیون نفر در لبنان و فلسطین آواره شده اند. اسرائیل در طیف گسترده ای از جنایت ها از حمله به مزارع زیتون تا زنده زنده سوزاندن انسان ها هیچ مضایقه ای نکرده است.

رژیم صهیونیستی در یکسال اخیر نه تنها غزه را با خاک یکسان کرده، با برداشتن گام دیگری، لبنان را نیز هدف حملات خود قرار داده است. قدرت هایی مانند آلمان یا دولت لندن، جنایت های «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را توجیه می کنند و به حق نامشروع اسرائیل برای «دفاع از خود در برابر ترور» متوسل می شوند. نفاق غرب به حداکثر خود رسیده است.

با در نظر گرفتن اقدامات هولناک جنگی رژیم تل آویو، سردرگمی دولت آلمان میان حمایت از تل آویو و احترام به حقوق بشر، چیزی مگر اقدامی ریاکارانه نمی تواند در نظر گرفته شود «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان هفته گذشته در اظهارنظری جنجالی گفت دولت او با یک «دوراهی» مواجه است. وی گفت: «از یک سو، اسرائیل هر روز مورد حمله قرار می گیرد و حمایت نکردن از آن به این معنی است که شهروندانش بی حمایت رها می شوند. از سوی دیگر، آلمان نیز مسئولیت حمایت از حقوق بشردوستانه بین المللی را بر عهده دارد». واقعیت این است که با در نظر گرفتن اقدامات هولناک جنگی رژیم تل آویو، سردرگمی دولت آلمان چیزی مگر اقدامی ریاکارانه نمی تواند در نظر گرفته شود.

نکته حائز اهمیت اینکه، انگلیس پشت فاجعه ای است که امروز در فلسطین شاهد هستیم؛ از اعلامیه بالفور گرفته تا حمایت مستمری که از اسرائیل کرده است. تارنمای شبکه تلویزیونی اسپانیایی زبان تله سور پیشتر در گزارشی تاکید کرد: رژیم اسرائیل به عنوان محصول مذاکرات بریتانیا و فرانسه که به دنبال مدیریت ذخایر نفت این منطقه بودند، ظاهر شد. به دنبال جنگ سینا در سال 1956، ایالات متحده در تقابل جنگ سردی با رقیب اصلی خود، اتحاد جماهیر شوروی (سابق)، بازی در زمین خاورمیانه را آغاز کرد و تلاش کرد تا بر منابع طلای سیاه این منطقه تسلط یابد.

بنابراین، فرآیند ایجاد و قدرت گیری رژیم صهیونیستی نه تنها موضوعی اتفاقی و تصادفی نبوده بلکه پروژه ای کاملا عامدانه و با برنامه ریزی برای حضور و نفوذ غرب در منطقه خاورمیانه، در قلب جهان اسلام و در قلب جهان عرب از مسیر شکل گیری رژیم صهیونیستی بوده است.

رژیم صهیونیستی به عنوان یک پایگاه نظامی برای امپریالیسم آمریکا و شرکای اروپایی آن برای مقابله با شرق، تسلط یافتن بر منابع خاورمیانه و جلوگیری از حضور شوروی سابق قلمداد می شد.

در این معنا، دولت های اروپایی به سرکردگی آمریکا همواره در تلاش بوده اند تا با حمایت از اسرائیل، این رژیم قدرت برتر از نظر امنیتی و نظامی بوده و از منافع کلان غرب در منطقه خاورمیانه حفاظت کند. بدیهی است که دست برتر اسرائیل در معادلات منطقه در راستای پروژه غرب بوده است و رژیم صهیونیستی را می توان به مثابه پوششی برای وجود یک پایگاه نظامی مستمر در منطقه خاورمیانه در نظر گرفت. موقعیتی که تزریق میلیاردها دلار کمک های نظامی آمریکا و اروپا به رژیم اسرائیل را توجیه می کند.

شکاف میان گفتمان و سیاست های اتحادیه اروپا در برابر توحش صهیونیستی نشان می دهد که هزینه این ریاکاری می تواند به دلیل همدستی با جنایت های اسرائیل، برای خود اروپا گران تمام شود در اروپا، چندین کشور در ماه های اخیر به ارسال کمک های نظامی به اسرائیل ادامه داده اند (از جمله آلمان و انگلیس)؛ برخی دیگر اجازه ترانزیت سلاح به اسرائیل از طریق خاک خود را داده اند و هیچ یک از پایان یا تعلیق قراردادها با شرکت های نظامی اسرائیلی که از کشتار غزه سود می برند، خبر نداده اند. برخی اقدامات نمادین مانند به رسمیت شناختن کشور فلسطین را انجام داده اند، اما هیچ یک تحریم رسمی سلاح را اتخاذ نکرده اند. با گذشت بیش از یکسال از جنگ غزه، در کشوری همچون اسپانیا مساله ممنوعیت تجارت سلاح با اسرائیل همچنان به عنوان یه موضوع کشمکش داخلی مطرح است.

وزارت دفاع اسپانیا پیشتر اعلام کرد از 7 اکتبر 2023 میلادی نه تنها خرید و فروش سلاح با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده بلکه هیچگونه مجوز جدیدی نیز در این موضوع صادر نکرده است. این در حالی است که دیروز (سه شنبه) قراردادی از سوی وزارت کشور اسپانیا جنجال برانگیز شد و سیاستمداران مختلف، دولت را به «ریاکاری» متهم کردند.

رادیو «کادنا سِر» اسپانیا دیروز گزارش داد که پلیس این کشور پیشتر توافق کرده بود که بیش از 15 میلیون فشنگ 9 میلیمتری به ارزش 6.48 میلیون دلار از شرکت اسرائیل «گاردین ال. تی. دی» خریداری کند. وزارت کشور اسپانیا سرانجام اعلام کرد که تمامی قراردادهای خرید مهمات از شرکت های اسرائیلی را لغو کرده است.

دولت آلمان اگر چه پیشتر اعلام کرده بود که ارزش کل صادرات سلاح تایید شده به اسرائیل از ابتدای سال 2024 میلادی تا 13 اکتبر گذشته (22 مهر) 45 میلیون یورو بوده، اما هفته گذشته، پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان چپگرا در پارلمان آلمان نشان داد که رقم سلاح صادراتی به اسرائیل که دولت آلمان از ماه اوت (مرداد- شهریور) تایید کرده 94 میلیون یورو بوده است.

بررسی مجموع واکنش ها و لفاظی های سران غربی در کنار واقعیت ها از جنایت های اسرائیل علیه نوار غزه، «تافته جدا بافته بودن» این «فرزند ناخلف» برای غرب را نشان می دهد. رویکرد حمایتی غرب از اسرائیل در طی سال های اخیر، خود یکی از عوامل اصلی زمینه ساز نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی بوده است. چنانچه آن حمایت ها نبود و عامل بازدارنده ای در مقابل اسرائیل شکل می گرفت، ما طبیعتا در حال حاضر شاهد چنین وضعیتی نبودیم که به راحتی این اقدامات و جنایت ها بدون هیچ مجازات و عقوبتی انجام شود.

شکاف میان گفتمان و سیاست های اتحادیه اروپا در برابر توحش صهیونیستی نشان می دهد که هزینه این ریاکاری می تواند به دلیل همدستی با جنایت های اسرائیل، برای خود اروپا گران تمام شود؛ نگرانی اروپا از اقدام کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در سرزمین های اشغالی فلسطین را می توان مراحل ابتدایی از درگیر شدن اروپایی ها در گرداب خشونت اسرائیل در نظر گرفت.

نظرات

captcha